Седем признака, че детето ви ще се превърне в психопат

Още когато детето е на три години, се появяват знаци, показващи, че то може да се превърне в психопат в бъдеще.

Действията на родителите понякога карат децата да демонстрират тези типове поведение. Проблемът е, че родителите обикновено не смятат, че те са притеснителни.

Bright Side публикува някои основни характеристики на децата с психопатични черти. Много серийни убийци се държат по този начин в ранното си детство, но за съжаление – никой не е забелязал това навреме.

Да започнем с Триадата на Макдоналд. Това са 3 признака в поведението на детето, които показват (с много голяма вероятност), че то ще бъде склонно към насилие в бъдеще.

Триадата е създадена от Дж. М. Макдоналд, американски психиатър, който анализира поведението на около 100 престъпници.

1. Жестокост към животните

Жестокостта към животните е един от най-очевидните признаци на психопатично разстройство при децата. Ако обясните на детето, че не е добре да дърпа опашката на котката или каишката на кучето, то ви разбере и не повтаря тези действия в бъдеще, нямате за какво да се притеснявате.

Но когато децата насилствено злоупотребяват с животни или дори ги убиват, тогава е време да се намесите и да предприемете действия. По този начин бъдещите серийни убийци изразяват гнева си върху абсолютно беззащитни животни.

Нещо повече, те често убиват жертвите си по същия или подобен начин, по който нанасят вреда на животните.

Връзката между злоупотребата с животните и психопатията е толкова очевидна, че американското ФБР дори регистрира случаите на жестокост към животни в техните годишни доклади.

Американският сериен убиец Джефри Дахмер, известен като Канибала от Милуоки, е известен с жестокостта си към животни в детските си години. Той е осъден за убийството и разчленяването на телата седемнадесет мъже и момчета.

2. Пиромания

Пироманията, или патологичното влечение към подпалване, е вторият знак. Това е друг начин детето да изрази гняв и отвращение.

3. Нощно напикаване

Разбира се, няма 100% гаранция, че едно дете, което е на 6 или повече години, и се напикава в леглото, ще се превърне в бъдещ маниак.

Това разстройство обаче често предизвиква актове на палеж, жестокост към животни и много други неща, защото е унизително за детето. В резултат на това то се ядосва и обижда.

Ако родителите не реагират добре на факта, че детето им има такива инциденти от този род, или ако приятелите му се подиграват, това може да го накара да направи грешния ход.

Например, Андрей Чикатило, който страда от нощно напикаване, е най-ужасяващият маниак на Съветския съюз. Майка му го бие всеки път, когато намокри леглото. Малко по-късно той се превръща в Канибала от Ростов, обвинен за убийството и изнасилването на 53 души, предимно деца.

1 2

Подобни статии

Top