Седем задържани след погрома в Куклен! Прокуратурата решава да останал ли в ареста ромите, нападнали полицейски патрул

Прокуратурата ще реши за  удължаване на задържането им с нови 72 часа

Още по-засилено полицейско присъствие  има днес в Куклен, където вчера пиянска  компания роми нападна с камъни полицейски патрул, дошъл след сигнал за силна музика и нарушаване на обществения ред. Задържани са седем души, като днес ще се прецени на колко от тях и какви обвинения  ще бъдат повдигнати.

Прокуратурата ще реши за  удължаване на задържането им с нови 72 часа, съобщи пред Радио Пловдив директорът на областната централа на МВР старши комисар Атанас Илков.

Масовите проверки в Куклен продължават.  Екипи на полицията и жандармерията ще гарантират  реда и спокойствието на гражданите, увери шефът на пловдивската полиция.

Скандалът тръгнал от забележка за силна музика, отправена към компания от видимо пияни цигани. Молбата да намалят музиката отправили пловдивчани, чиито малки деца спели. Това раздразнило групата от над 20 празнуващи и те вместо да откликнат на молбата, нахлули в частния имот на семейството от Пловдив.

Свидетели на случващото се, съседи подали сигнал на тел. 112. За минути на място пристигнали два екипа на полицията.

Агресивните пияни мъже обаче нападнали и тях и изпотрошили с камъни полицейските коли. 

Огледът на улики, търсене на доказателства и разпити на свидетели продължават до пълно изясняване на обстоятелствата, съобщиха криминалисти.

Нощта в Куклен е преминала спокойно, каза кметът на общината Мария Белчева. Цяла нощ полицейското присъствие в града беше засилено.

Вчера бях на мястото. На тази улица живеят както роми, така и българи, и турци. Винаги сме живели в разбирателство, искаме да остане така. Най-вероятно всичко е било заради алкохола, каза Белчева. По думите ѝняма сериозно пострадали при инцидента.

Подобни статии

Top