„Седмица  на корейското кино 2019“ гостува в Пловдив с безплатни прожекции на 4 хитови заглавия

За втора поредна година, освен прожекции в София, филми от програмата се прожектират и в Пловдив.

От днес до 9 ноември 2019 г. пловдивчани и гости на града ще имат възможност да видят БЕЗПЛАТНО четири съвременни корейски филма, привлекли интереса на международната публика.

Това са драмата „Тунел“, историческия биографичен филм „Портрет на един поет“, спортната драма „Най-важният момент“, както и затрогващия филм „Малката гора“.

Всички филми имат субтитри на български и английски език.

За втора поредна година, в Седмицата на корейското кино 2019, която се организира от Посолството на Корея в България, освен прожекции в София, филми от програмата се прожектират и в Пловдив.

Вижте часовете на прожекциите, както и кратки анонси за филмите, които ще имаме възможност да видим

7 ноември , четвъртък, „Тунел“, начало 18:30 ч.

8 ноември, петък, „Портрет на един поет“ , начало 18:30 ч.   

9 ноември, събота, „Най-важният момент“ , начало 15:00 ч.

9 ноември, събота, „Малката гора“ , начало 17:00 ч.

ТУНЕЛ

Реж. Ким Сон-хун

С участието на: Ха Джун-у, Бе Ду-на, О Дал-су

126 мин., драма, Република Корея, 2016 г.

Мобилен телефон, две бутилки минерална вода и приказна торта за рождения ден на дъщеря си – това е всичко, което Джон-су държи в колата си. Звучи съвсем нормално, нали? Само че обстоятелствата около Джон-су се оказват малко по-сложни: мъжът е попаднал в капана на току що срутил се пътен тунел, минаващ под живописните планини на Корея. Ще успее ли да се спаси и как? Доколко надеждата, отчаянието, рекапитулацията за протеклия живот и семейната обич ще се окажат фактори в нелеката битка за оцеляване под руините?

Ким Сон-хун е добре познат на българската публика с предходния си филм „Тежък ден”, както и със сериала за Нетфилкс „Кралство”. Режисьорският му стил първоначално залага на сюжетен минимализъм, от който да се оттласне и да развие в дълбочина характеристиките на персонажите, поставени в условията на крайна житейска ситуация. „Тунел” не прави изключение – филмът е зрелищен, динамичен и същевременно дълбок и провокиращ разсъждения за силата на човешкия дух. Екранизация по едноименния роман на Со Че-уон.

1 2 3 4

Top