Седмокласниците на изпит по математика днес

Вариант 2 бе изтеглен в МОН тази сутрин

Седмокласниците се явяват днес на Националното външно оценяване по математика. Близо 5 300 деца ще се явят на втората малка матура в Пловдив и областта, около 60 000 са за страната.

Заради пандемията всеки ученик трябва да носи маска, а на входа ще се мери температурата му. Във всяка класна стая ще изпитват не повече от 10 деца. Те ще седят на метър и половина разстояние и могат да си свалят маските, докато решават задачите.

Изпитът в Пловдив: Няма анулирани работи, няма сериозни нарушения

Седмокласниците трябва да влязат отново до 8.45 ч. в класните стаи.

Изпитът започва в 9.00 часа и ще продължи 150 минути. Вариант 2 бе изтеглен в МОН тази сутрин. Децата ще решават 23 задачи.

Част от материала е премахнат, тъй като учениците бяха не в реална, а във виртуална среда. Матурата ще премине както досега, няма промяна във формата. НВО се състои в два модула. Първият е 60 минути. В него има 20 задачи, които децата попълват във фиш за отговори. Вторият е 90-минутен, а децата ще работят върху задачи.

Вижте теста върху който писаха седмокласниците днес!

За първия модул учениците със специални потребности имат допълнителни 30 минути. За втория допълнителните минути са 50.

През първия един час децата не могат да излизат от класните стаи. След това вече могат да излязат. Те трябва да пишат с черен химикал.

В понеделник се проведе външното оценяване по БЕЛ. Резултатите от двете малки матури ще излязат до края на юни.

Подобни статии

Top