Седмокласниците подават от днес заявления за полагане изпит за чужд език в рамките на НВО

Тази година няма да има справочник за прием в 8  клас за училищата в област Пловдив

От днес до 8 април учениците, които искат да положат изпит по чужд език в рамките на националното външно оценяване в 7 клас през учебната 2019/2020 г., могат да подадат заявление за това, съобщиха от РУО-Пловдив. Оттам уточняват, че заради извъредното положение, препоръките на Националния оперативен щаб и въведените противоепидемични мерки, Регионалното управление на образованието – Пловдив няма да има техническа възможност да разработи и разпространи справочник за прием в 8 клас в училищата на територията на област Пловдив.

Актуална информация за предстоящите дейности по кандидатстване след 7 клас ще бъде публикувана на сайта на РУО-Пловдив. Цялата информация за центровете за подаване на документи за прием, графиците, сроковете и датите на провеждане на изпитите, за подаване на документи за участие в класиранията и за записване ще може да се намери в раздели „Новини“ и „Прием“.

Заявлението за изпита по чужд език може да бъде изтеглено от сайта.

Изпитът се полага по желание на ученика и не участва в балообразуването за държавен прием в 8 клас в неспециализираните училища в област Пловдив. Подаването на заявление е в периода от 06 до 08 април 2020 г. и следва да бъде осъществено дистанционно, по електронен път.

Всеки седмокласник, желаещ да се яви на изпит по чужд език, може да принтира и попълни заявлението и след полагане на подписите на ученика и родителя, то да бъде сканирано или заснето и подадено по електронен път до училището, в което се обучава ученикът. Заявлението може да бъде попълнено и по електронен път, като след отмяна на извънредното положение ще бъде създадена организация за подписване на хартиеното заявление от родителя и ученика.

Заявление за допускане до изпитите по БЕЛ и математика не се подава

Изпитите от национално външно оценяване по български език и литература и математика се полагат в училището, в което се обучава седмокласникът. Заявление за допускане до изпитите по БЕЛ и математика не се подава, такса не се заплаща.

На сайта на РУО – Пловдив, в раздел “Прием”, е публикуван проект на заповед за утвърждаване на държавния план-прием за учебната 2020/2021 година по профили и професии в профилираните гимназии, професионалните гимназии, средните и обединените училища в област Пловдив. От таблицата седмокласниците и родителите им могат да получат информация за начина на балообразуване, за изучавания чужд език за всеки профил или професия.

Подобни статии

Top