Село Пъдарско с нов водопровод, хората ще пият чиста вода - DC news

Село Пъдарско с нов водопровод, хората ще пият чиста вода

Жителите на Пъдарско с години чакаха решение на проблема с питейната вода, заяви кметът на община Брезово Христо Енков

Новият водопровод на село Пъдарско в община Брезово е готов; с него  дългосрочно се решава проблема с качеството на питейната вода. Заради наличието  на естествен уран, от две години жителите на селото ползваха водоноски, разказа областният управител Дани Каназирева.

Новата мрежа е с дължина 1,6 км и захранва Пъдарско от помпената станция на близкото село Борец, което е на територията на община Раковски. Направени са всички необходими проби за качеството на водата. Решението за изграждане на  новия водопровод бе взето след проведената среща в Областна администрация  и поетите ангажименти от страна на ВиК и община Брезово през януари миналата година.

Най-важното е когато има проблем, да се намери бързо и ефективно решение и да се определят ясни и конкретни срокове за решаването му. В случая се обединиха две общини – Брезово и Раковски, а от Областна администрация дадохме необходимите разрешителни в кратки срокове, подчерта  Дани Каназирева.

Самото изграждането на водопровода започна през август  като проектирането, материалите и финансирането са от страна на  държавното дружество. От своя страна община Брезово участва  при изкопните работи и полагането на тръбите. Жителите на Пъдарско с години чакаха решение на проблема с питейната вода. С общи усилия и наистина благодарение на добрата комуникация с ВиК и Областна администрация, намерихме решението. Каквото трябваше от наша страна го направихме, подчерта кметът на община Брезово Христо Енков.

Имаме добра комуникация както с държавните институции, така и с местната власт и ще продължим да работим заедно, заключи Каназирева.

Подобни статии

Top