Село с кмет на гурбет оставено на самотек

Кметът на старозагорското село Памукчии от месеци не ходил на работа

Според местните техният избраник по-често пребивавал във Франция, отколкото в България и това е така от години, съобщава btv.

Местните хора казват, че кметът е във Франция, където има бизнес, и се връща в селото само за по няколко дни. Кога ще се върне и какъв отпуск ползва, хората нямат представа. Проблемите на местните са оставени на самотек.

Вече две години и половина кмет на село Памукчии е Георги Празов. Той има и мандат като кметски наместник. Но и тогава и сега, често отсъствал от работа, казват пред btv жителите на старозагорското село.

Общински съветник пропуснал 8 сесии, отишъл на гурбет

Преди изборите кметът обещал, че ще се поправи и няма да отсъства толкова, затова и го избрали.

Заради отсъствието му сега на хората им се налага да пътуват до околните села, за да си извадят важни документи.

Според жителите на селото трудно намират и секретарката на кмета. Недялка Колева обаче отрича и казва, че никой не е бил върнат.

Най-младият кмет в Смолянско хвърли оставка заради ниска заплата

Голяма болка на местните е рушащата се църква „Света Петка”. Ремонтът на храма бил едно от обещанията, с които Празов бил избран за кмет. Той дори сложил скеле, изкарал и разрешения за поправянето на църквата, но след изборите обещанието се оказало скъпо.

Според сина на кмета обвиненията на хората в селото са неоснователни. Младежът твърди, че истината е изопачена.

От общината обясняват, че кметът на Памукчии е в неплатен отпуск и се очаква да се върне до края на март. Казват също, че заради отсъствията му той вече е бил глобяван.

След завръщането му ще бъде изяснено и дали ще живее в чужбина и ще си подаде оставката, за да има частични избори, или ще продължи да бъде кмет и ще ходи на работа.

Снимка: btv

Подобни статии

Top