Селски кмет набирал проститутки за столицата

Кметът и съучастниците му предоставяли момичета за секс услуги

Кметът на казанлъшкото село Тъжа Цвятко Балабуров бе арестуван за набиране на проститутки, които след това пращал да работят в столицата. Балабуров ръководел банда от още 8 души за осигуряване на жрици за софийския пазар, съобщиха от пресцентър на МВР и Специализираната прокуратура.

Момичетата били набирани чрез обяви за работа – като сервитьорки, компаньонки и танцьорки. След това от бандата им давали високолихвени кредити, които те не можели да върнат. За да изплатят дълговете си, жените се принуждавали да проституират, като на час клиентите им плащали 60 лв., а за половин час сумата била 40 лв. За повече екстри парите се увеличавали.

Групата държала и заведение в центъра на София,

където сервитьорите също предлагали секс услуги. Момичетата, които работели за групата били 20. Те получавали половината от заработваната от тях сума. Клиентите пък били намирани не само в заведението, но и чрез обяви. Предоставяни им били и помещения в къща и апартамент, недалеч от бара. Нерядко проститутки били поръчвани и на адреси, където членове на групата ги отвеждали с лични автомобили срещу такса от 20 лв., която плащал клиентът. Шофьорите играели ролята на охранители на жените, като често прибирали от тях дължимото на групата.

Няма данни срещу момичетата да е упражнявано насилие, съобщи наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура Силвия Соколова. Повечето от тях вече са разпитани като свидетели.

Балабуров и съратниците му вече са с обвинения

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на кмета на Тъжа за набиране на жени за развратни действия и за организиране на престъпна група,  както и на неговите съучастници в бандата, които са обвинени за участие в такава група. Всички те са задържани на 27 срещу 28 април 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

Кметът имал и „дясна ръка“, който движел основно бизнеса. При претърсванията у ръководителя били открити 15 хиляди лева, а у най-приближения му от групата – 4 500 лева.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2017 г.  По случая са разпитани голям брой свидетели, в т.ч. пред съдия. В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства.

Двама от арестуваните са освободени под парична гаранция, а на другите седем е поискана постоянна мярка „задържане под стража“.

Подобни статии

Top