Селски кмет заплаши полицаи с уволнение, развалили му купона

В поредна криминална сага се е замесил кметът на пловдивското село Дълго поле Тодор Танански.

Преди около 10 дни в полицията в Хисар бил получен сигнал за висока музика в Дълго поле. Сигналът е  бил подаден около 1 часа през нощта, съобщава БЛИЦ.

На място двамата полицаи, които отишли на проверка, видели около 50-60 души. Те празнували на открито с висока музика и професионален диджей раждането на дете.

Ченгетата се представили, казали какъв е поводът за посещението им и, че съгласно новия закон никой няма право на високо озвучаване след 23 часа през нощта.  Диджеят се подчинил на разпореждането и спрял музиката.

В този момент към полицаите се приближил бащата на новороденото и казал, че ако трябва да се налагат някакви санкции, то те трябва да са към него.  Дал си документа за самоличност, а полицаите се отправили с него към автомобила, за да довършат служебните си задължения. В този момент те били заобиколени от група от 15 мъже.

Празнуващите били видимо пияни и доста агресивно настроени, тъй като купонът им бил прекъснат.  Най-много от всички псувал, викал и заплашвал кметът на селото Тодор Танански. Той заплашвал ченгетата, че ще се погрижи да бъдат уволнени. Приближил се към единия от полицаите, грабнал личната карта на домакина и избягал.

Полицаите викнали подкрепление и трима техни колеги дошли на място. Сагата завършила с бягството на Танански. Докладвано е в прокуратурата в Пловдив. Предвид това, че кметът се е укрил, е разпоредена незабавна проверка по казуса. Очаква се магистратите да вземат решение дали ще образуват досъдебно производство.

Припомняме, че Танански е осъждан и в момента изтърпява присъда пробация за причиняване на телесна повреда по хулигански причини на съдия по време на футболен мач.

Арестуваха кмет от Пловдивско за футболно хулиганство

На изборите през октомври Тодор Танански отново ще бъде кандидат за кмет на родното си село.

Прокуратурата подхвана арестувания за футболно хулиганство селски кмет 

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top