Селски кметове искат доброволчески отряд за помощ при бедствия в община Асеновград

На работна среща в Асеновград бяха обсъдени проблемите по населените места в общината

Сигнали за липсващи маркировки на пътни участъци и пешеходни пътеки на възлови кръстовища, както и за нужда от асфалтиране и ремонт на улични настилки са част от проблемите, които поставиха кметовете по населените места в община Асеновград. Пред заместниците на градоначалника д-р Христо Грудев те съобщиха, че не е достатъчно един полицейски служител да се грижи за сигурността на няколко села.

Обсъди се и възможността за създаване на доброволчески отряд, който да реагира при нужда в случай на бедствия, аварии, наводнения, пожари, произшествия. 

Срещата беше по инициатива на заместник-кметa на Асеновград инженер Петър Петров, чийто ангажимент е състоянието и развитието на асеновградските сел.

В дискусията се включиха общинското ръководство и представители на специализирани институции в града – РСПБЗН, РУ на МВР, социални служби, ВиК и други.

Целта на мероприятието бе да се запознаят компетентните органи с проблемни казуси в селата, да се обсъдят практики за отстраняване на нередности, да се чуят мненията на кметовете и кметските наместници относно методите на съвместна работа.

Представителите на институциите увериха, че ще бъде осъществяван контрол и ще се обърне внимание на всеки сигнал.

Дискутираха се и възможности за ограничаване загубата на питейна вода по водопреносната мрежа, както и начини за справяне с водния режим през летния сезон в няколко асеновградски села.

В заключение на темата заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров призова всички кметове и кметски наместници по населените места в общината да сигнализират при съмнение за нерегламентирано отклоняване на вода.

В срещата участва и заместник-кметът по екологията Тамер Бейсимов. Обсъдени бяха теми за справянето с нерегламентираните сметища и опазване на околната среда.

Подобни статии

Top