Семейството, останало без дом в Брестник, очаква бебе до дни

Съпругът е военен пилот в авиобаза „Граф Игнатиево“

Военно жилище вероятно ще може да получи семейството от пловдивското село Брестник, останало без дом след като къщата му изгоря в неделя сутринта. Това съобщи пред bTV съпругът – Петър Димитров, който е военен пилот в авиобаза „Граф Игнатиево“. Той, съпругата му Константина и двете им деца останаха без дом за минути след пожара.

Семейство остана без дом след пожар, добри хора му помагат да оцелее

Константина е бременна в деветия месец, а терминът й е на 10 март. Семейството очаква новото попълнение съвсем скоро, а в момента всички живеят при сестрата на младата жена в Пловдив.

По думите на Петър и Константина Димитрови, пожарът е тръгнал от комина. „Реагирахме на момента, загасихме печката, два пожарогасителя се изсипаха в зоната на пожара. Мислех си, че ще задуша ядрото, за да не се разпространи. Пожарът обаче се разпространяваше с огромна сила”, разказа Петър.

Двамата обясниха, че не са успели да спасят нищо от покъщнината си. Останали са само с дрехите на гърба им. Сега живеят при сестрата на бременната Константина.

„Не сме на улицата, много бързо приятели, познати и съседи реагираха – успяха да ни дадат дрешки за децата. И нас ни облякоха, дори имаме дрешки за малкия човек, който чакаме всеки момент”, сподели жената.

Изгорялата къща е почти нова, строена е около 2 години, а семейството се е настанило в нея през лятото на миналата година. Тя е ипотекирана и застрахована.

„Къщата е с дървена конструкция и не подлежи на ремонт, защото конструкцията е компрометирана, всичко е срутено до основи – няма стени, подове, тавани”, каза още Петър.

Съседите на многодетното семейство заявиха, че постройката е изгоряла за минути. Кметът на с. Брестник заяви, че се събират средства и електроуреди от първа необходимост. Семейството се нуждае от финансова подкрепа, за да успее да обзаведе новия си дом и да посрещне нуждите на децата си. Освен пари, те имат нужда от дрехи и обувки за децата, докато успеят да си закупят нови.

В социалната мрежа  има публикувана  банкова сметка на името на Константина Димитрова. Всеки, който иска да помогне може да го направи. 

Снимка: Забелязано в Пловдив

Подобни статии

Top