Семейството роми, нападнали полицаи в Шекера, се сдоби с обвинения

Оставиха ги в ареста за 72 часа

Районна прокуратура – Пловдив повдигна обвинения на Сийка А. и Миленко Р., които бяха арестувани снощи заради нападението на двама полицаи в пловдивската Шекер махала. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура под тепетата.

39-годишната Сийка А. и 47-годишният й мъж Миленко Р. са с обвинения за нанесени леки телесни повреди на двамата служители на реда, които изпълнявали служебните си задължения.

Роми от Шекера нападнаха и биха двама полицаи снощи

До момента е установено, че на 20 април 2020 г., в гр. Пловдив, е бил подаден сигнал на тел. 112 от жена, която поискала съдействие от служители на полицията, за да издирят дъщеря й. По информация на майката тя вероятно се намирала в дома на С.А. и М.Р., които живеели на съпружески начала. Когато те пристигнали в дома им, обвиняемите не ги допуснали да влязат вътре, а само в двора. С.А. и М.Р. видимо били употребили алкохол.

При първоначалния разговор, обвиняемият М.Р. започнал да обижда полицаите, опитал се да удари единия от тях, но не успял и паднал на земята. След това станал, взел камък и ударил полицая в областта на лицето. В това време жената ударила с дървен прът в главата другия полицейски служител.

На място пристигнали екипи на Жандармерията. Двамата обвиняеми били отведени в Трето РУ на МВР – Пловдив.

С постановление на наблюдаващия прокурор те се задържани за срок от 72 часа. По делото се извършват процесуално-следствени действия.

Законът предвижда до три години затвор за текстовете, по които са обвинени двамата роми.

Подобни статии

Top