Семинар „Музеите като социални и образователни пространства“ в Пловдив

Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт“, Фондация „Моят музей“ и Регионален исторически музей – Пловдив организират днес обучителен семинар по проект „Музеите като социални и образователни пространства“ –  част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019 „.

Обучението е първо по партньорския проект с фондация „Пловдив 2019“ и е насочено към практическата работа на музеите с различни публики и в него ще вземат участие експерти и специалисти по комуникации от музеите от цялата страна.  Домакин е Регионалния археологически музей – Пловдив.

Водещи лектори са Тодор Петев ( СУ „Климент Охридски“, фондация „Моят музей“) и Адриана Любенова (ПУ „Паисий Хилендарски“, фондация „Моят музей). В рамките на семинара ще бъде представен и сборника  „Музейни експозиции и стандарти: Поглед напред“.

Изданието представя подбор на доклади от международна конференция, организирана в София през 2016 г. от Двустранната българо-американска комисия за опазване на културното наследство на България и спонсорирана от Посолството на САЩ в България.

Книгата ще бъде представена от 12.00 ч. в сградата на Регионалния исторически музей на пл. „Съединение“, 1 от Анджела Родел – изпълнителен директор на  Комисия „Фулбрайт“ и Тодор Петев – изпълнителен директор на Фондация „Моят музей“.

Снимка: архив 

Подобни статии

Top