Сензация! Бруно Акрапович поема ЦСКА!

Босненският специалист вече е уточнил детайлите по договора си на 5-часова среща с ръководството на „червените“

ЦСКА сензационно подписва с хита сред треньорите в Първа лига Бруно Акрапович, съобщава „Труд“. Босненецът вече е обявил в Локомотив Пловдив, че напуска, като се позовава на клауза в договора си. Според нея при по-добра оферта и негово желание да си тръгне настоящият му клуб няма право да го спира.

Очаква се официалното подписване на контракта да стане в понеделник.

През уикенда Акрапович е уточнил всички детайли по договора на 5-часова среща с ръководството на „червените“.

В сряда той трябва за първи път да изведе на тренировка играчите на ЦСКА.

Акрапович през последните две години изведе отбора на Локомотив (Пловдив) до триумф за Купата на България.

В Борисовата градина са преговаряли с куп специалисти от чужбина, но е надделяло мнението, че на този етап от сезона е риск западняк да застане на треньорския мостик. За избора на Акрапович решаващи се оказали няколко фактора. Най-вече способността му да печели решителни мачове. Също и фактът, че е полиглот, владеещ говоримо 9 езика – български, сръбски, немски, английски, френски, испански, италиански, турски и албански, което гарантира пряка комуникация с всички от многонационалната селекция на „червените“.

Спецът има и славата на страхотен мотиватор, изповядващ модерния днес директен футбол.

В кариерата си на играч Акрапович се засече с Юрген Клоп в Майнц. А след това и с Цанко Цветанов в Енерги. Като наставник е водил втория тим на Волфсбург, отбори в Хърватия, Гибралтар и Македония. От 2017-а е в Локомотив (Пловдив), където спечели два пъти Купата и веднъж Суперкупата на България.

Подобни статии

Top