Сензация! Интер купува Никола Илиев от Ботев!

Пандемията от COVID-19 засега пречи на спортния директор на „нерадзурите“ да пристигне в Пловдив, за да финализира преговорите с таланта, който отказа на Аякс

Агентът на може би най-големия талант в българския футбол към момента при юношите – Никола Илиев, заяви че младият нападател ще продължи кариерата си в италианския гранд Интер (Милано).

Спортният директор на „нерадзурите“ лично е щял да дойде в Пловдив за завършване на преговорите с ръководството на клуба, но заради ситуацията с коронавируса това не се е случило.

Младокът бе на крачка от подпис с холандския гранд Аякс, след като бе в Амстердам, тъй като е желан и от други големи европейски величия – Манчестър Юнайтед, Ювентус и ПСЖ.

„С Никола преценихме, че Интер е най-правилното място за него. Спортният директор на отбора щеше да дойде в България, но заради ситуацията с коронавируса неговата визита пропадна. Ако всичко е наред, той ще подпише с гранда от Милано през лятото. Ботев (Пловдив) няма да прибере само компенсация, двете страни ще се разберат и всички ще бъдат доволни“, посочи импресариото Калоян Иванов пред Novapress.bg.

„Да, бяхме близо до подпис с Аякс, но в крайна сметка интересът към Никола е наистина много голям. Той вече изброи имената на отборите, които го искат. Няма смисъл да ги повтарям. Готови сме да се разделим с Ботев по нормалния начин, няма никакви проблеми. От клуба също ще бъдат доволни естествено“, допълни агентът.

„Имаше интерес и от Левски, ЦСКА и Лудогорец към Никола, но все пак нашето желание е да продължим в чужбина. Щом има такава възможност, ще се възползваме“.

Подобни статии

Top