Сензация! Олександър Усик разби Антъни Джошуа насред Лондон! (ВИДЕО)

Украинецът е новият световен шампион по бокс, той шокира 65 хиляди зрители на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ и отне титлите на британеца

Олександър Усик е новият световен шампион в тежка категория след единодушно решение на съдиите за победа над досегашния шампион в три от четирите световни боксови федерации Антъни Джошуа! И тримата арбитри отсъдиха категорично в полза на украинеца – 117-112, 116-112, 115-113. По този начин Усик поднесе голямата изненада и шокира 65-те хиляди зрители на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“.

Усик изненада мнозина с поведението си на ринга, като беше по-активният от първия рунд, а в края  дори можеше да нокаутира големия шампион. От своя страна, Джошуа така и не успя да застраши съперника си със силната си дясна ръка.

Украинецът показа отлична форма, след като до последната секунда не спираше да се движи по ринга, което изненада британеца.

Със сигурност обаче предстои втора порция от това зрелище, след като в договора им има задължителна клауза за реванш, която се активира в случай, че Джошуа загуби, което се и случи.

Усик за втори път става шампион в Лондон, след като през 2012-та година той стана олимпийски шампион при аматьорите. Така украинецът остава непобеден на професионалния боксов ринг като има вече 19 победи.

Усик нанесе едва втора загуба в кариерата на 31-годишния британец, който от своя страна за втори път губи титлите си.

Победата на Усик е историческо постижение не само за Украйна, но и за тежката категория като цяло, защото отново голям шампион от по-долната дивизия се изкачва в „кралската“ и обединява световните титли.

След победата му анализаторите в Англия започнаха да го сравняват с великия Ивендър Холифийлд. В същото време Усик повтаря и стореното от братята Кличко, защото отново след тяхната хегемония има обединен шампион при тежките от тази страна.

ПЪРВИ РУНД:

След началото на сблъсъка двамата се задържаха в центъра на ринга и си разменяха проучващи прави удари с водещите ръце. И двамата се отчетоха с по едно „докосване“ на съперника, като се опитваха да не допуснат ранни грешки.

Първият хубав и точен удар бе със силната лява ръка на Усик. Последва още един добър ляв прав на украинеца в последните секунди на рунд.

ВТОРИ РУНД:

Във втората част Антъни Джошуа успя да нанесе удар с водещата си лява ръка, но не беше най-чистото попадение. Усик се движеше постоянно, като спазваше и дистанция.

Последва по-добър удар на Джошуа, като „маркира“ тялото на Усик с дясната си ръка. Украинецът отговори със силната си лява ръка.

Като че ли отново лекото предимство бе на страната на украинеца.

ТРЕТИ РУНД:

В третия рунд Джошуа тръгна по-смело в атаки, като по-често нападаше с дясната си ръка.

Първата добра  комбинация от два удара с лява ръка и един с дясна бяха за Усик и родължаваше да „маркира“ Джошуа.

От своя страна, британецът опитваше да пласира дясно кроше без подготовка с леви прави, но неуспешно.

Последва обаче ляв прав в главата на Джошуа, а след това и едно кроше, което разклати англичанина.

ЧЕТВЪРТИ РУНД:

В четвъртата част се видяха тревожни признаци, че Джошуа излиза от равновесие. Украинецът имаше успешни десни прави, отколкото тези с водещата ръка на британеца. Джошуа все още не беше го притискал до въжетата или дори поставял под напрежение.

За първи път и двамата се впуснаха в клинч, като шампионът опитваше отново да нанесе поражение с дясната си ръка, но само с епизодични удари.

Хубав десен прав от Джошуа, но Усик изглежда го прие добре.

ПЕТИ РУНД:

В петия рунд Джошуа се окопити и вкара няколко успешни десни прави в тялото. Британецът се опитваше да като контролира темпото, но Усик се движеше постоянно, което затрудняваше световния шампион да прави много успешни комбинации.

Украинецът отстъпи назад за първи път в двубоя, а в последните секунди Джошуа успя да пласира десен и ляв прав.

ШЕСТИ РУНД:

В шестата част Усик намали малко темпото. Украинецът обаче нанесе добър десен прав.

Последва добра комбинация на Усик 70 секунди преди края на рунда, но Джошуа бързо опита да я върне, а след това нанесе и десен прав и ляв прав в лицето на украинеца, а това веднага се хареса на публиката в залата.

Англичанинът успя да запише тежко попадение с дясната си ръка при около 30 секунди до края на частта, като се виждаше, че нещата в срещата се обръщат.

СЕДМИ РУНД:

Изведнъж обаче Усик вкара два хубави десни прави, а малко след това пласира успешно няколко пъти ляв прав. Джошуа можеше да се похвали само с няколко попадения в тялото.

45 секунди преди края на рунда Джошуа бе разклатен сериозно от украинеца, който му вкара десен ъперкът .

До края на частта Усик опита да постави за трети път в мача Джошуа в кризисен момент.

ОСМИ РУНД:

До този момент Усик показа доста по-добра форма и остана свеж, а концентрацията на Джошуа липсваше. Украинецът търсеше разнообразни комбинации и удари в различни точки. Той продължаваше да се измъква от сериозните заплахи на Джошуа.

Все пак британецът вкара в действие дяната си ръка и наказа Усик с два поредни ъперкъта.

Украинецът се опита да отговори с комбинация от 3-4 удара, но не му се получи, а за сметка н това получи ляв прав. Последва и още един ъперкът в тялото на Усик. Със сигурност рунда отиде на сметката на Джошуа.

ДЕВЕТИ РУНД:

Сблъсъкът вече вървеше доста равностойно. Усик започваше да дава признаци на умора, защото дишаше отчетливо през устата си, но пък продължаваше са се движи постоянно.

Украинецът бе получил лека аркада на дясното око и в паузата му бе оказа бърза помощ, за да не тече кръв. Умората като че ли започна да си казва думата и двамата се хванаха в едва втория си клинч след минута игра.

Джошуа захвана главата му 60 секунди преди края на частта и опита да вкара няколко поредни ъперкъта. Усик отговори с мощен ляв в главата на англичанина, а след това бе притиснат от шампиона до въжетата и за кратко имаше нов клин.

ДЕСЕТИ РУНД:

И двамата боксьори вече имаха подутини под дясното око, но Усик успя и да разкървави носа на съперника си с поредица от десни прави.

Джошуа обаче отговори с дясната си ръка, като отвори аркада на дясното око на украинеца. Украинецът забрави за момент за гарда си и Джошуа веднага се възползва като два пъти нанесе от десните си прави. Дясното око на Джошуа също почти се затвори.

В този рунд и двамата си разменяха ролята като атакуващи.

ЕДИНАДЕСЕТИ РУНД:

В предпоследния рунд Усик нападаше в началото, което ядоса Джошуа и на свой ред той записа две-три нелоши попадения с дясната ръка. Усик обаче не спираше да се движи и да се опитва да използва силните си леви прави.

Усик направи добра комбинация с леви крошета в тялото минута преди края. Джошуа търсеше начин да го удари в разкървавеното място под окото.

Усик натисна в последните 10 секунди, а Джошуа отстъпваше.

ДВАНАДЕСЕТИ РУНД:

В последната част Усик започна с добро ляво кроше в главата, а после Джошуа отговори с две добри десни ръце в тялото и лицето.

Украинецът успяваше да се защитава по някакъв начин.

Последва нова порция ляв-десен в главата на Джошуа. Буквално в последните секунди Усик за малко не нокаутира британеца с поредица от мощни удари, но гонгът сложи край на двубоя.

Подобни статии

Top