Сензационно! Тити Папазов щял да поеме Локо в шампионския му сезон! (ВИДЕО)

Босът Георги Илиев го навивал, след като изгонил Ераносян, а Вили Вуцов категорично му отказал

Звучаща невероятно, но напълно реална история от 2004 година – това сподели Тити Папазов, който бе специален гост в поредния епизод на виртуалното първенство на dsport.bg.

Папазов се включи с мисията да бъде треньор на футболния Левски в плейофния сблъсък с Локомотив (Пловдив). Само че преди да се впусне в тази роля, Папазов разказа как преди повече от 16 години е бил на косъм от това наистина да стане футболен треньор, и то точно на Локо (Пловдив).

Невероятната история е от шампионския сезон на „смърфовете“ – 2003/2004, когато до титлата те бяха изведени от Едуард Ераносян. Само че по време на сезона имаше период от няколко мача, в които Ераносян бе свален от поста си и бе заменен от Иван Маринов-Масларя. Истинската идея по това време обаче е била Масларя да бъде в ролята на помощник, а треньор да бъде… баскетболният спец Папазов!

В основата на всичко е собственикът на клуба по това време – покойният Георги Илиев, който е много близък до Папазов. Решението на Илиев да уволни Ераносян идва след нежеланието на специалиста да дава повече игрово време на най-скъпоплатения в отбора Дарко Спалевич, дошъл от Черно море.

Първи избор за нов треньор е Вили Вуцов, който обаче категорично отказва да поеме „смърфовете“. На разговорите присъства и близкият му приятел Тити Папазов, когато идва следващата идея на собственика Илиев – да назначи помощник-треньора Иван Маринов, който обаче според направения анализ няма „нужния авторитет“, заради което мачовете да бъдат водени от постигналия вече сериозни успехи като баскетболен треньор по това време Папазов.

Планът е Масларя да води тренировките от понеделник до петък, а Папазов да ръководи двубоите. Дори се стига до договорка мачовете на баскетболния Левски да бъдат в понеделник, за да може Тити да води и тях.

Папазов дава своето съгласие на Георги Илиев, макар и да не желае да се впуска във футболното предизвикателство. Заради това той продължава да убеждава собственика на клуба да не предприема подобен ход и в крайна сметка успява да се измъкне.

Масларя поема отбора, но след няколко мача и загуба с 0:3 от Левски, Георги Илиев преосмисля и връща като старши треньор Ераносян. Оттам насетне всичко е история и „смърфовете“ стигнаха до единствената си титла на България в своята история.

В същото време пък Папазов сподели още, че от днешна гледна точка съжалява, че не е поел отбора, за да стане шампион освен в баскетбола, и във футбола.

Подобни статии

Top