Сериен грабител на жени ще търка наровете 10 години

10 години затвор при строг режим

постанови Пловдивският окръжен съд за пловдивчанин, извършил серия от грабежи над жени под тепетата в рамките на десетина дни. Иван Рангелов се специализирал в грабежите на златни бижута – най-вече синджирчета и колиета, стана ясно по време на делото срещу него днес.

В периода от 12-и до 23-и август 2017 г. при условията на опасен рецидив (извършил е престъплението, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК, и в условията на продължавано престъпление), със сила е изтръгнал златните бижута на пет жени, чиято обща стойност е била 2957,50 лв.

Според прокурора по делото Ана Викова, Рангелов е рецидивист, осъждан за множество грабежи. Специалността му били златните накити. Първият грабеж – на 12 август, той извършил малко, след като бил освободен от затвора, пак за подобно престъпление. Тогава мъжът нападнал пловдивчанка, от врата на която откъснал 6-грамово синджирче от 14-каратово злато.

Обирджията подбирал жертвите си и бижутата,

важно било накитите да са златни. Сред ограбените ценности имало и 18-грамово колие.

Пред съда Иван Рангелов се призна за виновен и делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие. Затова  предвижданата по закон присъда за престъплението, извършено от него, бе редуцирана с една трета.

Рецидивистът бе осъден да заплати щетите, нанесени на две от жертвите си.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

Подобни статии

Top