Сериен убиец разказа какво го е накарало да убие 10 души

В свободното си от измъчване на жертвите време Денис Райдър бил религиозен деец и примерен домошар

Серийният убиец Денис Райдър  за първи път разказа какво го е накарало да отнеме живота на 10 души, сред които и на две деца.  13 години след ареста си мъжът призна, че го е ръководил чужд глас, съобщава Daily Mail.

„Как би могъл такъв мъж като мен, християнин и глава на семейство да прави такива неща? Исках жителите на окръг Седжуик в САЩ и целият свят да знаят, че аз съм сериен убиец“, твърди Райдър.

Убиецът бил арестуван през 2005 година и в момента излежава 10 доживотни присъди в затвора на Канзас. Денис извършил убийствата в периода от 1974 до 1991 година. Той връзвал и жестоко измъчвал жертвите си, докато те не умирали. Успоредно с това мъжът работел като религиозен деец и възпитавал заедно с жена си две деца.

„Зная, че това не е е християнско, но сякаш демон вътре в мен ми нареждаше да извършвам убийствата. В някакъв момент той се всели в мен, когато бях още млад. И започна да ме контролира“, споделя Денис Райдър.

Попитан имал ли е някакви чувства спрямо жертвите си, Денис отговаря: „Да. Изпитвах към тях силни чувства. Мисля, че по-скоро бяха такива, каквито ловците изпитват по време на лов“.

Денис успявал да измами полицията в продължение на четири десетилетия, като на всичкото отгоре се присмивал на полицаите. В крайна сметка именно това ги довело до него. Мъжът започнал да оставя на служителите на реда съобщения, записани на аудиокасета, по които по-късно те успели да го проследят.

Заедно с професор по съдебна психология 73-годишният Денис написа книга за извършените от него престъпления. Приходите от нея са вложени в тръстов фонд за семействата на убитите.

В книгата престъпникът признава, че възнамерявал да убие и 11-та жертва, като я обеси с главата надолу на тавана. Райдър смятал да убие жената през следващата пролет, но бил арестуван през февруари 2005 година.

Източник: life.ru
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top