Сестра, зъболекар и лекар сред новите с COVID – 19, четирима са починали за 4 дни

Ситуацията в Пловдив и областта е сравнително спокойна, през последните дни има лек спад на заболеваемостта, но това не бива да ни успокоява, заяви областният управител

Медицинска сестра от Пловдив, зъболекар също от Пловдив и лекар от Асеновград са сред новорегистрираните случаи на коронавирус на територията на Пловдив и областта. Общият брой за периода от 10 до 14 септември е 27, а общо регистрираните към днешна дата са 1504, съобщават от Областна управа. 22-ма пациенти са оздравели за същия период (общо преборилите заболяването към днешна дата са 1068).

За съжаление, обаче, има регистрирани 4 смъртни случая. Битката с вируса са загубили 3 жени и един мъж, всички те с множество придружаващи заболявания.

По данни на РЗИ за тези дни в болница са приети 5 души, само един е в по-тежко състояние. Предприети са всички противоепидемични мерки и са дадени необходимите предписания.

Най-младият пациент е дете на 15 години от Община Марица, на домашно лечение е; а най-възрастният е мъж на 80 години от Пловдив, той е сред хоспитализираните, но е в задоволително състояние.

75 са лежащо болните с потвърдена диагноза на коронавирус, На интензивно лечение са 5 души. Свободните легла за лечение на COVID-19 в Пловдив и областта са 127, а за интензивно – 29.

Ситуацията в областта е сравнително спокойна и през последните дни има лек спад на заболеваемостта, което обаче не бива да ни успокоява. В Областния щаб продължава работата относно организацията на болниците за есенно-зимния сезон и обезпечаването на лекарските екипи с всичко необходимо„, коментира областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Справка по общини като цяло: Пловдив – 1013,  Карлово – 56, Кричим – 32, Хисаря – 12, Родопи – 89, Стамболийски – 25, Калояново – 12, Перущица – 25, Раковски – 13, Марица – 41, Асеновград – 87, Брезово – 2, Куклен – 12, Садово – 19, Първомай – 8, Съединение – 18, Сопот – 9, Лъки – 31.

Подобни статии

Top