Сезонът във Формула 1 стартира на 5 юли!

Гран При на Австрия е първото състезание, осемте надпревари в Европа ще бъдат без публика

Сезон 2020 във Формула 1 ще стартира на 5 юли с Гран При на Австрия. Това обяви официално ръководството на шампионата. Тазгодишната кампания ще започне с осем старта на територията на Европа, като на 12 юли ще се проведе второ състезание в Австрия на пистата „Ред Бул Ринг“.

На 19 юли ще се проведе Гран При на Унгария, а на 2 и 9 август отново ще има два поредни старта, но този път на легендарната писта „Силвърстоун“ във Великобритания. На 16 август ще бъде Гран При на Испания, на 30 август – Гран При на Белгия, а европейският тур ще приключи на 6 септември с класическото състезание на „Монца“ за Голямата награда на Италия.

„Всички осем състезания ще се проведат без присъствието на публика и при спазване на най-строги санитарни мерки“, заявиха от Формула 1.

На по-късен етап ще бъде обявена и програмата за оставащата част от сезона, като надеждите са да се проведат общо между 15 и 18 състезания. Сезон 2020 трябваше да започне през март месец в Австралия, но заради пандемията от COVID-19 бяха отменени или отложени общо 10 от всички 22 старта.

Подобни статии

Top