„Шалом“ – Пловдив: Скърбим за гражданските жертви и на двете страни!

Декларация на Организация на евреите „Шалом“ в Пловдив

Организация на евреите „Шалом“ – Пловдив и еврейската общност в Пловдив излязоха с декларация по повод събитията от последните дни в Израел и ескалацията на напрежението в Близкия изток.

Вижте пълния й текст:

ДЕКЛАРАЦИЯ

Пловдивската еврейска общност с нарастваща тревога следи ескалацията на напрежението в Близкия изток.

В тези дни хиляди ракети на терористите  – същите, които сътвориха и атентата в Сарафово, летят към цветущите израелски градове.

Няма „хуманна война”, но дори и в замъглените телевизионни репортажи е видно, че техните щаб-квартири са в жилищни или обществени сгради, по чиито покриви се разполагат ракетни установки за обстрел на гражданското население в целия Израел. Неминуемата ответна реакция  се обявява предварително, за да се избегнат цивилни жертви, но след разрушаването им „жилищата” се взривяват многократно, защото се оказват  истински арсенали. Десетките прокопани тунели под границата, подготвени за прехвърляне на оръжие и  диверсионни групи, се превърнаха в капан, в който терористите получиха своето възмездие. А главатарите от „Хамас” използват невинни палестински деца като „живи щитове”.

Скърбим за гражданските жертви и на двете страни!

Израелският народ  превърна пустинята в рай, създаде най-високи образци в науката, икономиката, здравеопазването и образованието. Израел има право да се защити и намира подкрепа за съществуването си по целия свят.

Нашите събратя ще намерят и пътя към Мира!

Снимка: Reuters

Подобни статии

Top