Шампион по футзал е единият от трагично загиналите моряци в Норвежко море

Викторио Ачев е вратар на Варна Сити и Черно море Мания

Викторио Ачев – един от загиналите българи в Норвежко море, е шампион по футзал.

В петък стана ясно, че двама наши моряци са изчезнали, след като вълна ги отнесла зад борда на товарния кораб „Стара планина“. Плаветелният съд се намирал на 400 км югозападно от град Будьо. Спасителната операция с два хеликоптера започнала в ранния следобед в четвъртък, но дейностите са били силно затруднени поради лошото време – силен вятър и високи, 8-метрови вълни.

Сигналът към норвежките власти за инцидента е подаден от капитана на „Стара планина“. Екипажът на товарния кораба е в състав 19 души – 18 български граждани и един гражданин на Украйна, съобщава dnews.bg.

По последни данни един от загиналите моряци е варненецът Викторио Ачев. Той е на 23 години и игра в тима по футзал Варна Сити, с който стана шампион на България, като вратар. Преди това е бранеше цветовете и на Черно море Мания.

В социалните мрежи съотборници и приятели изказаха своите съболезнования. Един от най-близките приятели на Викторио – Благовест Марев написа: „За нас ще останеш завинаги жив в сърцата ни. Почивай в мир Вики“.

Подобни статии

Top