Шампионите от Москва посрещнати като герои (ВИДЕО)

България винаги е била сила във вдигането на тежестите, заявиха златните медалисти Стилян Гроздев, Ангел Русев и Надежда Мей-Нгуен, както сребърнната Ивана Петрова

Първата група български участници на Европейското първенство по вдигане на тежести се прибра в ранните часове на нощта с полет от Москва. На родна земя стъпиха шампионите Стилян Гроздев, Ангел Русев и Надежда Мей-Нгуен, както и спечелилата сребърен медал Ивана Петрова. Всички те бяха категорични, че няма нищо случайно в успехите им, защото България винаги е била сила в този спорт.

„Не ми беше никак лесно. От много неща се лиших, трябваше да свалям килограми, но си заслужава. Всички идва с много усилия и тренировки. Изхвърлянето е моето движение, там съм по-силен. Благодаря на всички, които са ми помагали и имат заслуга за титлата. Близо съм до олимпийската квота. Пожелавам си успех и в Токио. България винаги е била на голямата сцена във вдигането на тежести“, сподели Стилян Гроздев.

„Чувството е невероятно, още не мога да го осъзная. Подготвях се дълго време, хвърлих много сили и си заслужих титлата“, заяви Надежда Мей-Нгуен.

„Уещането да си шампион не може да се опише с думи. Целта ми беше титлата, а не да правя рекорд, но се радвам, че се получи. Надявам се догодина да постигна още повече и да зарадвам много хора“, каза Ангел Русев.

Източник: sportal.bg

Подобни статии

Top