Шампионката Алекс Начева на матура с маска (СНИМКА)

Лекаотлетката си дезинфекцира ръцете на влизане и нямаше висока температура, ще кандидатства в Пловдивския университет

С маска и добро настроение пристигна за матурата по български език тази сутрин шампионката в тройния скок Александра Начева, съобщава u4avplovdiv.com. Зрелостничката от ЕГ „Иван Вазов“ се озова точно в 08:00 часа пред входа на СУ „Пейо Яворов“, където бе разпределена да се яви на изпита и, естествено, потъна в прегръдките на съучениците си, пристигнали преди нея.

Алекс, която постигна спортния си връх на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през 2018 година,  завоювайки златен медал, учи в паралелка с испански език.

18-годишната състезателка по лека атлетика призна, че, противно на очакванията, имала достатъчно време да се подготвя за зрелостния изпит, тъй като епидемията я принудила да остане изолирана у дома. Така че последните месеци минали основно в учене, вместо обичайните тренировки, пътувания и състезания.

Намеренията на скачачката, която е поставила 4 национални рекорда в рамките на година и половина и през 2019-та бе удостоена с почетния знак на Пловдив, са да учи физическо възпитание в ПУ. Затова се надява да се справи добре на матурата по български, а за практическия изпит в университета няма съмнения, че ще покрие нормативите.

Снимка: u4avplovdiv.com

Подобни статии

Top