Шампионките на троен скок успешно се дипломираха

Габриела Петрова завърши социална педагогика в ПУ, Алекс Начева завърши средното си образование в ЕГ „Иван Вазов“

Две от най-силните атлетки на България „прескочиха“ успешно училището и университета.

Спортист номер едно на България за 2015-а година Габриела Петрова и световната шампионка за девойки на троен скок Александра Начева публикуваха снимки от края на учебната година, пише списание „Атлетика“.

Петрова, която ще навърши 28 години на 29 юни, взе диплома от Пловдивския университет със степен бакалавър със специалност социална педагогика. Габриела усилено се готви за олимпийските игри в Токио, които ще се проведат през лятото на 2021-а година, а след това има намерение да продължи образованието си за магистър.

Graduation!👩‍🎓

Публикувахте от Gabriela Petrova в Понеделник, 22 юни 2020 г.

18-годишната Александра Начева завърши езиковата гимназия „Иван Вазов“ в родния й Пловдив. Алекс учеше в паралелка по испански, но владее свободно и английски език. Пловдивчанката щеше да защитава светованата си титла за девойки под 20 години в Найроби, Кения през юли, но първенството беше отложено без има нова дата за състезанието. Начева също има амбиции за квота за олимпийските игри в Токио.

Двете топ атлетки продължават да се готвят за сезон на открито, а националния шампионат за мъже и жени ще бъде на 8-9 август в София.

 

View this post on Instagram

 

Graduated high school🎉🎉 I don’t know if i am more happy or sad right now🙃😭 #highschool #diploma #graduate #prom2020

A post shared by Aleksandra Nácheva (@aleksandra_nacheva) on

Подобни статии

Top