Шампионско посрещане за борците ни! (ВИДЕО)

Кирил Милов: Посвещавам медала на всички българи! Едмонд Назарян: Доволен съм от себе си, ще се подобря

По шампионски, с венци и много цветя бяха посрещнати от близки и приятели призьорите ни от Европейското първенство в Будапеща. На шампионата Кирил Милов спечели първата си титла в кариерата, като ликува при 97-килограмовите на класическия стил. 20-годишният Едмонд Назарян се окичи със сребро в категория до 60 кг, а Айк Мнацаканян (77) грабна бронза.

„Този медал искам да го посветя на абсолютно всички българи! Това заяви европейският шампион по борба от Будапеща при завръщането си в България. „Чувството е неописуемо! Бях последна среща от първенството и да чуем химна преди закриването, беше уникално. Когато стъпиш на стълбичката, разбираш, че всичкия този труд и лишения през годините са си заслужавали“, каза още той.

„Надявам съм да съм пример за младите. Пожелавам им да не се отказват от мечтите си и да ги преследват до край, защото един ден могат да станат реалност“, продължи Милов. „В Будапеща станах втори на Световно, взех квота за Олимпийските игри. Имам чувството, че това е късметлийският ми град. Дълго чакана титла. Много труд много лишение, но се радвам, че успях. Сега ще съм двойно-по-мотивиран да тренирам и да постигам нови върхове“, сподели борецът ни.

„Нямаше ги руснаците, но всички държави тренират, вдигат нивото и е много трудно. Радвам се, че не им отстъпваме и взехме толкова много медали. След финала благодарих на Господ и си казах: „Успях!“, разкри Милов. Той беше попитан по-какъв начин се е отразил на отбора фактът, че не са взимали заплати, заради липсата на сключен договор с министерството: „Доста беше трудно, защото в съвременния свят без пари не става. Мобилизирахме се. Трябва да благодаря на г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев, които ни помагат по всякакъв начин“, завърши европейският ни шампион.

Доволен съм от себе си, ще се подобря. Това сподели сребърният ни медалист от Европейското първенство по борба в Будапеща Едмонд Назарян при завръщането си на летище София“.

„Да ви кажа честно, за мен това беше първо участие на Европейско първенство на горна категория. Наистина не успях да си постигна целта, но за мен това беше голямо постижение в тази олимпийска, по-важна за мен категория. Доволен съм от себе си, ще се подобря занапред. Той е физически по-подготвен, по-опитен е в категорията, на мен не ми достигнаха силите и опита, трябва ми малко време, вярвам, че ще дойде и моето време, в което ще се реванширам за тези загуби“, започна 20-годишният ни талант.

„Баща ми ми каза „Момче, трябва повече тренировки и подготовка, виж какви сериозни противници имаш, трябва повече да мислиш“. Но този резултат пак е с труд и пот, затова трябва да сме благодарни и да гледаме напред. Да, центурът съм си го запазил от долната категория, това е моята номер 1 хватка, никой няма да разбере тайната на тази хватка, само баща ми и треньора ми. Не само баща ми ме е учил на хватката, а и треньорът ми Емил Димитров много се е занимавал с мен за центура. И двамата са ми помогнали за тази хватка, от кадети до юноши – от 3-4 години я имам тази хватка, добре е засега, ще тренирам, за да я усъвършенствам още повече“, завърши Едмонд.

Баща му Армен бе категоричен, че с времето синът му ще подобри физическото си състояние и ще стигне до така желаното злато. „Всичко даде от себе си, бори се мъжки до края, малко трябва да добави към физиката си и мисля, че до Олимпиадата ще успее, още няколко турнира, да вземе златен медал. Аз съм виждал вече, той има всичко, най-важното е, че има голямо сърце – не се предава, малко физически е слаб, но с времето ще се подобри в това отношение. Разбира се, че отстрани ми е малко по-трудно, когато виждаш грешките, когато се бориш, даваш всичко от себе си. Да, ние се надяваме, центурът и защитата партер са добри, ще добавяме с Емил Димитров към арсенала му – към стойката, физическата подготовка и той ще стигне целта си“.

Подобни статии

Top