Шаная Туейн ще пее на Гришо на откриването на US Open (ВИДЕО) - DC news

Шаная Туейн ще пее на Гришо на откриването на US Open (ВИДЕО)

Концертът на звездата ще отбележи 20-годишнината от построяването на „Артър Аш Стейдиъм“

Световната суперзвезда Шаная Туейн ще изнесе концерт преди официалното откриване на US Open 2017 следващата седмица. Той ще отбележи и началото на честванията по случай 20-годишнината от построяването на „Артър Аш Стейдиъм“.

С повече от 90 милиона продадени албума по целия свят, носителката на наградата „Грами“ се превърна в най-продаваната кънтри певица на всички времена. Наричана Кралицата на кънтри попа, канадката има разпозваваем глас и стил, който се харесва на почитателите и на двата жанра.

Концертът й ще бъде преди вечерната сесия от мачове на 28 август, като тя ще изпълни песни от предстоящия си албум „Now“, който е неин първи от 2002 година насам и ще бъде пуснат на пазара на 29 септември.

Концертът на Шаная Туейн съвпада и с друга 20-годишнина – от издаването на албума й „Come On Over“, който е най-продаваният в САЩ за всички времена.

Националният химн ще бъде изпълнен от певец, чието име засега остава в тайна, като за 16-та поредна година за церемонията ще бъдат строени части от Пожарната на Ню Йорк и на Полицията на Ню Йорк.

Преди началото на концерта, президентът на Американската тенис асоциация Катрина Адамс и тенис иконата Били Джийн Кинг ще дадат началото на честването на „Артър Аш Стейдиъм“, който отвори врати през 1997 година. Церемонията ще бъде предадена на живо по ESPN2 в САЩ и от множество международни телевизионни оператори по целия свят.

По време на откриването на „Артър Аш Стейдиъм“ преди 20 години концерт изнесе покойната Уитни Хюстън, която изпя хита си „One Moment in Time“.

В предишни години на старта на US Open са концертирали Фил Колинс, Джош Гробан, Фиц енд дъ Тантрумс и Лени Кравиц.

Капацитетът на „Артър Аш Стейдиъм“ е над 23 хиляди зрители и той е най-големият тенис комплекс в света, което позволява на US Open да посрещне с половин милион повече фенове, отколкото, когато Артър Аш спечели титлата при мъжете през 1968 година.

През 2016 година на корта бе поставен подвижен покрив, което вече позволява да се играе тенис и при дъждовно време.

Снимка: usopen.org

Подобни статии

Top