Шарена пролет в галерия „Възраждане“, показват творби на художници от цяла България

Не на шега галерията подреди нова изложба за 1 април

Пловдивската галерия „Възраждане“ открива не на шега нова изложба на 1 април. Това съобщиха от галерията. Оттам допълват, че всеки, който иска да разгледа изложбата, може да го направи и на място, при безопасен достъп и по предварителна уговорка по телефона или на мейла. Произведения от изложбата ще бъдат публикувани и в интернет. Ето какво още са написали от галерията:

„Скъпи приятели, художници, колекционери, любители и изкушени от изкуството хора, в отговор на въведеното извънредно положение и призива „Останете си в къщи“ галерия Възраждане прекратява груповите откривания на изложбите си.
Не знаем дали красотата ще спаси света. Но знаем, че изкуството лекува. Лекува душата. В това време, когато Личните човешки контакти са ограничени до минимум, ние създадохме за вас нашата виртуална изложба. Във времето, докато е нужно, ще ви показваме някои от най-чудесните картини на прекрасните български художници. Дано поне за малко да ви откъснем от трагизма на деня, да влеем малко шарена радост в сетивата ви, да посъживим душите и да изгоним паниката и страха.
Животът продължава!

Подредихме за вас сборна изложба „Шарена пролет“ с картини, скулптури, рисунки и графики на творци от цяла България. За желаещите да видят на живо творбите ще осигурим безопасен достъп до галерията по предварителна уговорка по телефона или на мейла и в изпълнение на всички предохранителни мерки. Редовно ще публикуваме в интернет произведения от изложбата.
В този труден момент, ние ще направим всичко възможно да се съхраним и оцелеем като галерия, като дом за българските творци и по този начин да дадем надежда и шанс за съществуване на нашите художници.

Оставаме на ваше разположение за въпроси и питания!

Бъдете здрави!“

Подобни статии

Top