Шеф на борда на директорите иска да извади ВМЗ от забранителния списък за приватизация - DC news

Шеф на борда на директорите иска да извади ВМЗ от забранителния списък за приватизация

В завода цари напрежение сред работниците

Изпълнителният съвет на КТ „Подкрепа“ във ВМЗ Сопот от сутринта се е събрал със знамена пред завода. Причината е, че е взето решение председателят на Борда на директорите Иван Карабатаков да не бъде допускан до територията на оръжейницата. Подкрепаджиите искат неговата незабавна оставка.

„Кабаратаков, който беше назначен преди няколко месеца, спира достъпа на завода до суровини, не разрешава закупуването на материали. Няма как да си изпълним договорите по този начин, това ще доведе до огромни суми за неустойки, следователно няма да има пари за заплати. Освен това Карабатаков прави опити да извади ВМЗ Сопот от забранителния списък за приватизация“, заявиха  Димитър Атанасов и Нено Грънчаров от Изълнителния съвет на синдиката.

Те са категорични, че ако исакнето им за нов председател на Борда на директорите не бъде изпълнено, ще вдигнат целия завод на протест.

Подкрепаджиите казаха още, че Карабатаков се държи арогантно и нито той, нито някой от Борда през последните месеци, откакто са назначени, не са се срещали с оперативното ръководство, за да кажат вижданията си за развитието на най-голямата на Балканите оръжейница.

Източник: Блиц

Подобни статии

Top