Шеф на офис на мобилен оператор завлякъл 70 души със скъпи GSM-и

Сключвал фалшиви договори за лизинг от тяхно име

Шеф на пловдивски офис на мобилен оператор ощетил десетки пловдивчани, като сключвал от тяхно име договори за лизинг за скъпоструващи мобилни телефони, които после присвоявал, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. 35-годишният Владимир Т. е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“, наложена му от Районния съд под тепетата.

Далаверата се разплела, след като в прокуратурата започнали да получават множество сигнали от потърпевши от Пловдив, Смолян и други населени места, които били търсени за неплатени задължения по сключени от тяхно име фалшиви договори.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив светкавично е било образувано досъдебно производство, като разследването е проведено от група служители на сектор „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Пловдив по най-бързия начин.

Обвинен е в присвояване

Вследствие на своевременните професионални действия на полицейските служители Владимир Т. е бил установен и задържан. Възползвайки се от служебното си положение, за периода от началото на 2017 г. до януари 2018 г., е съставил общо 166 броя неистински договори за лизинг на 166 скъпоструващи мобилни телефон. В резултат са били ощетени над 70 граждани, като общата стойност на щетата възлиза на 115 000 лева.

Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив се води разследване срещу 35-годишният мъж за присвояване на скъпоструващи мобилни телефони на обща стойност 115 000 лева, уточняват от прокуратурата. Срещу него е повдигнато обвинение за присвояване в големи размери, улеснено чрез извършени документни престъпления в условията на продължавано престъпление.

До момента е установено, че обвиняемият Владимир Т. е подписвал договори от името на абонати на мобилния оператор за получени мобилни телефони на лизинг, за което те не били дали съгласие и научили, след като били потърсени за дължими суми по неистински договори.  Обвиняемият Владимир Т. присвоявал телефоните за себе си, след което ги препродавал на различни лица на по-ниска цена.

По разследването са извършени множество действия, назначени са експертизи, разпитани са свидетели, извършено е претърсване и изземване в дома на Владимир Т., като продължава установяването и на други пострадали. Владимир Т. не е осъждан до момента.

Предвиденото от закона наказание, за престъплението, в което е обвинен, е от 3 до 15 години „лишаване от свобода“.

Подобни статии

Top