Шефът на болницата в Асеновград става депутат, Манол Генов успя да бие по преференции водачът на листата на КП „БСП за България“

Асеновград изпраща двама депутати в новия парламент.

Това са управителят на асеновградската болница д-р Иван Червенков от ПП ГЕРБ  и Манол Генов от KП „БСП за България“. И двамата кандидати са излъчени от 17-ти МИР-област Пловдив.

Д-р Иван Червенков беше кандидат на второ място в листата на ГЕРБ. В 47-то Народно събрание той обаче влиза на трета позиция след като беше изместен от досегашния депутат от Раковски  Младен Шишков, който е получил 2024 преференции.  Управителят на болницата в Асеновград е подкрепен от 1842 души.

И социалистите отново ще имат представител в парламента от Асеновград, след като Манол Генов успя да бие по преференции водачът на листата за Пловдив-област Веска Ненчева. За пореден път Генов е масово припознат от левите избиратели и има личен вот от 2114 гласа. Манол Генов е депутат от 2014 година.

Първа политическа сила в област Пловдив е ГЕРБ-СДС.

33% е избирателната активност в община Асеновград от вчерашното гласуване за президент, вицепрезидент и народни представители.

Общият брой на гласовете за президент и вицепрезидент в община Асеновград е 19 380 души, за народни представители са гласували 19 430 души.

 

Подобни статии

Top