Шефът на МБАЛ „Киро Попов“ в Карлово остава (ВИДЕО)

Предстои среща за анализ на случващото се в лечебното заведение през последните няколко месеца

На брифинг днес управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ Христо Пелев, председателят на Общински съвет – Карлово Доньо Тодоров и общинският съветник и собственик на лаборатория в Стефка Савова коментираха проблемите, които съпътстват здравното заведение. Днес те участваха в Мидицински съвет, която взе важни решения. Припомняме,че преди дни областният управител Дани Каназирева поиска оставката на шефа на здравното заведение заради лош мениджмънт, съобщи ПБ Новинар.

Председателят на Общинския съвет в Карлово Доньо Тодоров съобщи, че днес е провел среща с медици и те са достигнали до две важни решения. Първото е, че всички общински и медицински кадри от МБАЛ „Д-р Киро Попов“, са застанали твърдо зад това д-р Христо Пелев да не бъде освобождаван от поста управител на карловската болница.

„В този труден момент е от изключително значение да не се хаби човешки ресурс. Важно е екипът да бъде сплотен“, каза Тодоров.

Второто нещо, което е взето като решение, е да се организира среща, в която да присъства и управителят на карловската болница д-р Христо Пелев и да се направи анализ на случващото се в последните няколко месеца – кадровите проблеми, а и проблемите около пандемията от коронавирус. Решено е още д-р Пелев да има помощник в мениджмънта на здравното заведение, както и в местния парламент да бъде създадена временна комисия, която ще се занимава с проблема и на която болницата ще се отчита ежемесечно за свършеното.

Открита е и специализирана COVID лаборатория

Стефка Савова – собственик на лаборатория и член на Здравната комисия към Общински съвет – Карлово поясни, че вече е открита специализирана COVID лаборатория, в която се правят PCR тестове, антигенни тестове и такива за антитела. Това е единствената лаборатория в общината и предстои да заработи.

„Лабораториятa се намира в Медицински център-1 и в нея ще могат да се правят всички видове тестове, които са свързани с пандемията“, допълни Савова. Тя увери, че взимането на кръв за тестовете ще става в напълно отделен кабинет, в дезинфекцирана и обезопасена среда.

Управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ Христо Пелев коментира кадровия проблем, който е болна тема от няколко години. „Д-р Милушева, която е начело на инфекциозното отделение заяви, че не желае да стане управител на новосъздаденото такова, но ще остане на работа“, каза Пелев.

По последна информация д-р Анета Милушева е подала оставка и смята да напусне работа като инфекционист в карловското здравно заведение.

„Това, което лекарите и медицинските сестри искат е двете инфекциозни отделения да бъдат на едно и също място, за да могат да си помагат. Защото, когато са заедно, те са по-силни“, каза в заключение Пелев.

Снимка и видео: ПБ Новинар

Подобни статии

Top