Шефът на МБАЛ-Пазарджик бе първият ваксиниран срещу COVID-19 - DC news

Шефът на МБАЛ-Пазарджик бе първият ваксиниран срещу COVID-19

20 медици бяха ваксинирани в Пазарджик днес

Ваксинирането срещу SARS-CoV-2 в МБАЛ-Пазарджик започна минути след 9.00 часа, съобщиха от лечебното заведение.  Първата ваксина беше поставена на изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов. Манипулацията извърши д-р Таня Бейска, която работи в екип с медицинската сестра Мария Андреева.

„Чувствам се добре и очаквам да нямам странични ефекти. Това е нашият шанс да преодолеем заболяването. Да сложим началото на края на страданията, на които бяхме подложени в продължение на 9 месеца. На тези, които се двоумят да се ваксинират искам да кажа, че е важно да се ваксинираме и да изградим траен имунитет, за да бъдем полезни като здрави лекари на болницата“, заяви след ваксинацията д-р Темнилов. Той допълни, че не е имал колебания дали трябва да се имунизира.

Веднага след него беше ваксиниран и ръководителят на Ангиографската лаборатория към Кардиологично отделение д-р Владимир Иванов, който преболедува COVID-19 през месец септември.

„Вярвам в науката. Исках да се ваксинирам, за да се върна към нормален начин на живот“, каза след ваксинацията д-р Иванов.
Третият ваксиниран началникът на Урологично отделение д-р Пламен Крумов заяви след поставянето на ваксината, че е отговорен към пациентите и своите близки затова е избрал да се имунизира.

От първия флакон на ваксината срещу SARS-CoV-2 бяха ваксинирани още д-р Веселин Николов от Второ вътрешно отделение и санитарката Марияна Комсалова от Кардиологично отделение.

Общо 20 медици бяха ваксинирани през първия ден на имунизацията.

70 лекари, медицински сестри и санитари, ще бъдат ваксинирани на първия етап в лечебното заведение. Имунизирането срещу коронавируса ще продължи утре (вторник) и в сряда, когато предстои ваксинирането на още 50 медици.

Подобни статии

Top