Шефът на общинското здраве: Засега нямаме данни за особено завишаване на заболяваемостта

Изявление на д-р Калин Калинов, председател на Общинския кризисен щаб

Председателят на Общинския кризисен щаб и ресорният шеф на здравеопазването д-р Калин Калинов изрази мнение, че към момента няма данни за особено завишаване на заболеваемостта в Пловдив. От пресцентъра на Общината разпространиха следновто негово изявление:

Засега нямаме данни да говорим за особено завишаване на заболеваемостта в Пловдив. Следим стриктно предписанията на националния и областния оперативен щаб и сме в постоянна координация с РЗИ. Призоваваме хората да спазват правилата за индивидуална хигиена и защита – носенето на маски в закрити помещения и в градския транспорт, използването на дезинфектанти и спазване на социалната дистанцията. На този етап събитията на открито и на закрито ще продължат да се провеждат, но при стриктно ограничаване на 50% на броя на заетите места и ще следим за това. Спазването на дистанция, дезинфекция и носенето на предпазни маски е задължително.

 

Животът трябва да продължи нормално във всички сфери, но всеки един от нас трябва да е отговорен към себе си и околните.

 

Отново припомняме мерките при епидемична ситуация:

 

Остава задължително носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем) на закрити обществени места, в т.ч.: транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, търговски обекти, администрации, ЖП гари и автогари, летища, църкви, манастири, храмове и музеи и др.

 

Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, както и за спортуващите на закрито за времето на физическата дейност.

 

Всички спортни, конгресни, културни и др. мероприятия могат да се провеждат на закрито и открито при заетост на местата до 50%, спазване на дистанция от 1,5 м. и всички противоепидемични мерки.

Подобни статии

Top