Шефът на районното в Раковски Георги Илиев остава в ареста

Пловдивският апелативен съд остави в ареста началникана районното управление на полицията в Раковски Георги Илиев днес. Така апелативните магистрати потвърдиха определението на колегите си от окръжния съд, с което на Илиев бе наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Арестуваният полицейски шеф в Раковски остава в ареста

Мотивът на съда бе, че шефът на районното в Раковски може да извърши друго престъпление и опасността от това не е отпаднала. Според магистратите имало и достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвинен.

Георги Илиев беше обвинен от прокуратурата, че е рекетирал за подкуп от 20 000 лева търговеца на цигари без бандерол от „Столипиново” Метин Мустафа. Метин бил привикан в първоначално в Шесто районно в Пловдив, където му била връчена призовка да се яви в районното в Раковски. Там той бил изнуден да плати парите на бившия полицай Стефан Модев, като за посредник използвал сина си, поясниха от прокуратурата.

Шефът на РУ-Раковски остава в ареста за 72 часа

Илиев дал по 1000 евро на двама от подчинените си в районното в Раковски – „младши разузнавач” в група „Криминална полиция Валентин Гоцев и младши инспектор Желязко Колев. Двамата си взели дела от дома на началника си, а след това отишли на ресторант в „Тракия” да се почерпят.

Според адвоката на полицейския шеф – Стоян Донков, майката на Илиев била болна от рак на белите дробове, а баща му бил неподвижен, тъй като страдал от подагра. Имал и съпруга с малко дете. В съда стана ясно, че полицаят отрича да е виновен.

Арестуваха шефа на полицията в Раковски

Припомняме, че разследването на дирекция „Вътрешна сигурност” срещу трите ченгета от Раковски – Илиев, Гоцев и Колев, стартирало миналата година. Тогава рекетираният търговец – Метин Мустафа, се оплакал в полицията. Другите двама полицаи са на свобода под парична гаранция, а четвъртият обвиняем – бившият полицай от Общинска полиция Стефан Модев, който преди година бе задържан заради за грабеж на контрабандни цигари, микробус и мобилен телефон, заедно с колегата си от Криминална полиция Петър Атанасов, е в следствения арест заради извършеното престъпление.

Защитата на полицаите Модев и Атанасов: Нямат грам вина (СНИМКА И ВИДЕО)

Подобни статии

Top