Шефът на Спешна помощ в Пазарджик е с коронавирус, част от екипа му – под карантина

Д-р Борис Манев съобщава, че е подложен на тежка терапия и състоянието му не позволя дистанционно управление на звеното

Директорът на областния Център за спешна медицинска помощ в Пазарджик е положителен за коронавирус. Част от екипа на Центъра е поставен под карантина. Създадена е допълнителна координация  между отделните спешни центрове в областта, за да не се нарушава досегашният ритъм на работа.

В профила си във Фейсбук д-р Борис Манев съобщава, че е подложен на тежка терапия и здравословното му състояние не позволя дистанционно управление на звеното:

Колеги, вирусът ме победи! Изолиран съм и на сериозна терапия. Трета вечер с 38.4 и пълна адинамия! Съжалявам, не мога да бъда координатор за хоспитализации, какъвто бях досега! Моля, работете по правилата стандарта за Спешна медицина. Не звънете, не съм в състояние да Ви помогна!, пише д-р Манев.

Създадена е група между отделните звена в областта за бърза реакция, за да няма ощетени пациенти.  Временно управлението на областната спешна помощ се поема от д-р Благовеста Стоянова.

За последното денонощие, положителните на COVID в региона са 65 души. От многопрофилната болница в Пазарджик отново призовават за помощ към доброволци, тъй като медицинският персонал е изтощен.

 

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top