Шефът на спешните медици в Хирургиите спаси двама при адско меле край Пловдив

Шефът на спешните медици в УМБАЛ „Св. Георги“ не се поколебал да слезе и да помогне

Началникът на Спешна помощ в Университетска болница „Св. Георги“ д-р Кирил Атлиев е спасил живота на двама души. Мелето е станало днес на Голямоконарско шосе по посока село Радиново, съобщи БЛИЦ.

„Не че това е някаква извънредна новина, все пак докторът постоянно е в операции, когато е на работа в болницата и спасява хора, обаче днес шофираше пред нас, познах го, гледал съм го по телевизията, спря, беше станала катастрофа между три коли. Гледката беше ужасяваща. Пожарникари рязаха единия автомобил, за да извадят водача. Д-р Атлиев слезе от колата, притече се на помощ, спаси шофьора на едната кола, тази, която рязаха. Човекът беше в много тежко състояние, със счупена ключица и доколкото разбрахме после с тежка травма на гърдите”, разказаха очевидци, които са станали свидетели на животоспасяващата намеса на д-р Атлиев.

„Неговата 20-годишна дъщеря, която е бременна, също е с травми от катастрофата, май имаше нещо счупено и при нея, лекарят оказа първа помощ и ги изпрати и двамата в болница“, добавят те.

Потърсен за коментар, доктор Атлиев каза: „Нищо особено не съм направил, това е мой дълг, моля ви, не правете сензации от една човешка постъпка“.

Снимка: Блиц

Подобни статии

Top