Шефът на Трето РУ Самуил Хаджиев и колегата му Атанас Качаков обжалват постоянния си арест

Двамата полицаи и цивилните, арестувани при акцията на дирекция „Вътрешна сигурност“ в Пловдив, се изправят пред Апелативния съд

Пловдивският апелативен съд ще гледа днес отново мерките за неотклонение на началника на Трето РУ Самуил Хаджиев, полицая от същото полицейско управление Атанас Качаков и техните съучастници Даниел Димитров и Симеон Иванов. Четиримата са обжалвали наложените им от Окръжния съд миналата събота мерки „задържане под стража“.

Арестуван е шефът на Трето РУ в Пловдив, в районното тече спецоперация

Спрямо Хаджиев и Качаков са повдигнати обвинения за опит да придобият на 5 април 2021 г. около 500 кг марихуана, произвеждана за медицински цели в асеновградското село Болярци. Там е имало обект на фирма, която произвеждала марихуаната с надлежно разрешение, а Хаджиев и Качаков са се възползвали от служебното си положение, смята прокуратурата.

Обвиниха шефа на Трето РУ и негов колега от районното в тежки престъпления

Началникът на Трето районно управление е обвинен и това, че на 31 март 2021 г., в гр. Пловдив, е накарал длъжностно лице от разследващите органи от Трето РУ да наруши служебните си задължения и да извърши претърсване и изземване в база на пловдивска фирма. По случая е било образувано и досъдебно производство, без да са налице законови основания за това и въпреки изричните указания на Районна прокуратура – Пловдив.  Спрямо него е повдигнато обвинение и за това, че при задържането му на 19 май 2021 г., в автомобила си в Кричим е държал 50 броя патрони за огнестрелно оръжие, като не е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в закона.

Адв. Димитър Марковски: Акцията, за която е арестуван шефът на Трето РУ, е изцяло документирана

Спрямо полицейския служител Атанас Качаков, както и спрямо цивилните лица Даниел Димитров и Симеон Иванов е повдигнато обвинение за отвличане на 28-годишния дилър на наркотици Фарук Манаф. Тримата са отвлекли Манаф и спрямо него са проявили особена жестокост. Според разследването, отвличането е свързано с наркотични вещества.

Окръжният прокурор Румен Попов: Арестувани са шефът на Трето РУ и 7 полицаи

Симеон Иванов е привлечен като обвиняем и за разпространяване на дрога.

Бойко Рашков: Задължително в пловдивската дирекция на полицията ще има рокади (ВИДЕО)

Припомняме, че шефът на Трето РУ Самуил Хаджиев, колегата му Атанас Качаков и двамата цивилни – Даниел Димитров и Симеон Иванов бяха арестувани миналия вторник при акция в Трето РУ на дирекция „Вътрешна сигурност“. Тогава бяха задържани общо 7 полицаи от районното и петима цивилни, като впоследствие в ареста останаха само четиримата. Обявен за издирване бе и техен съучастник, също цивилно лице.

Началникът на Първо РУ Петър Тодоров поема пловдивската полиция, но като зам.-директор (ВИДЕО)

Веднага след акцията се стигна до рокади в ръководството на дирекцията, като зам.-директорът на ОДМВР-Пловдив бе преместен в РУ-Раковски като началник на управлението и бе заменен от началника на Първо РУ Петър Тодоров, който в момента е и временно изпълняващ длъжността директор, тъй като шефът на дирекцията ст. комисар Йордан Рогачев е в болнични. Вчера пък Рогачев бе привикан на разпит във връзка със случая.

Разпитаха шефа на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев по делото срещу Самуил Хаджиев

Снимка: „Монитор“

Подобни статии

Top