Шефка на фирма си направила къща в Батак с европейски пари, стана клиентка на прокуратурата

Жената източила близо 400 000 лв. от европейски фонд, за да направи къща за гости

Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на управителка на фирма, получила неправомерно 371 520,84 лева от европейски фонд за изграждане на къща за гости в  Батак, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура под тепетата.

58-годишната М.Я. е обвинена в това, че в периода от 16.07.2009 г. до 3.12.2012 г., в гр. Пазарджик и гр. Пловдив, в качеството й на управляващ и представляващ търговско дружество, е представила неверни сведения пред ДФ „Земеделие“ –  Областна дирекция „Земеделие“- гр. Пазарджик и Дирекция „Оторизация на плащанията по прилагане на мерките за развитие на селските райони“ – гр. Пловдив, вследствие на което е получила 371 520, 84 лева, средства, принадлежащи на българската държава, с които се съфинансират проекти, финансирани от фондове, принадлежащи на Европейския съюз – „Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони“.

По досъдебното производство е установено, че търговското дружество  било регистрирано през 2008 г., като управител и собственик на 50 % от капитала била обвиняемата М.Я. През м. юни 2008 г. дружеството придобило недвижим имот – дворно място в Батак. След проведено общо събрание на съдружниците, било взето решение да  кандидатстват пред ДФ „Земеделие“ за финансово подпомагане по Програмата за развитие на селските райони за изграждането на къща със стаи за гости в имота в гр. Батак. Дружеството било одобрено и бил сключен договор с ДФ „Земеделие“, съгласно който следвало, със собствени средства да бъде изградена Къщата за гости.

1 2

Top