Шефката на болницата в Раднево в ареста за безстопанственост

Арестуваха още трима служители на болницата, двама от тях остават зад решетките

Шефката на болницата в Раднево д-р Мая Узунова и две служителки са арестувани за безстопанственост, длъжностно присвояване, невнесени осигуровки и пране на пари, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

По искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора днес Старозагорският окръжен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“  спрямо нея и служителките в МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков“.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора е водено  разследване от Сектор “БОП“ – Стара Загора за пране на пари, осъществявано от служители, работещи в болницата. В хода на разследването са събрани доказателства и за извършени други престъпления, а именно безстопанственост и длъжностно присвояване.

В качеството на обвиняеми са привлечени управителката на лечебното заведение д-р Мая Узунова и още две длъжностни лица, както и срещу шофьорът на болницата, с инициали С.С. Обвинението срещу четиримата е за извършено в съучастие помежду им длъжностно присвояване в големи размери в условията на продължавано престъпление  – чл.202 ал.2 т.1 вр. ал.1 вр. чл.20 вр. чл.26 от Наказателния кодекс.

Шофьорът и една от служителките са обвинени и в извършено в съучастие и в условия на продължавано престъпление пране на пари – престъпление по чл.253 ал.2 вр. ал.1 вр. чл.20 вр. чл.26 от НК. Д-р Мая Узунова е обвинена и за извършена умишлена безстопанственост в условия на продължавано престъпление – престъпление по чл.219 ал.3 вр. ал.1 вр. чл.26 от НК.

Днес съдът остави в ареста д-р Узунова, шофьорът С.С. и едната от служителките, а другата служителка е с мярка за неотклонение „домашен арест“. Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Разследването е възложено на следователи от Национална следствена служба – гр. София, като продължава с извършване на активни процесуално-следствени действия.

Снимки: NOVA и БНР

Подобни статии

Top