Шефката на Икономическа полиция в Пазарджик спипана да краде крем в аптека - DC news

Шефката на Икономическа полиция в Пазарджик спипана да краде крем в аптека

Срещу нея е образувано дисциплинарно производство от Дирекция „Вътрешна сигурност“

Шефката на „Икономическа полиция“ в Пазарджик Неделка Преждарова е откраднала козметичен продукт от аптека в Пазарджик, съобщиха от полицията в града. По първоначални данни жената е била забелязана да изважда тубичката крем от опаковката,  а после да я прибира в чантата си.

От аптеката подали сигнал в полицията, а срещу шефката на сектора е било образувано дисциплинарно производство за  извършеното тежко дисциплинарно нарушение.

Сигналът за кражбата стигнал до Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР. Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков е образувано дисциплинарно производство срещу Преждарова за извършено тежко нарушение на служебната дисциплина.  Нарушени са правилата и нормите на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР и с действията си служителят е уронил престижа на службата.

Успоредно с това материалите по случая са изпратени от Дирекция „Вътрешна сигурност“ на прокуратурата.

Преждарова е дългогодишен служител на МВР. Тя е оглавила сектор „Икономическа полиция“ на 17 юни 2020 г. Преди години тя е била обществен посредник в Пазарджик, а кариерата си е започнала като учител по география. В полицията започнала работа като дознател.

Снимка: PZdnes.com

Подобни статии

Top