Шефката на НАП със заплата от близо 6 000 лева - DC news

Шефката на НАП със заплата от близо 6 000 лева

Галя Димитрова ще е с по-високо основно месечно възнаграждение по решение на МС

Изпълнителният директор на Националната агенция по приходите (НАП) Галя Димитрова ще е с по-висока основна месечна заплата, считано от началото на тази година, пише Монитор. Увеличението е свързано с повишаване разходите за персонал в бюджетните организации за 2021 г., става ясно от решение на Министерски съвет днес

Към момента заплатата на Димитрова бе 5500 лева. Ръстът в заплатите в публичната сфера е 10%, което означава, че шефката на НАП вече ще взима поне 6000 лева месечно. От съобщението на правителствената пресслужба става ясно, че изпълнителният директор ще получава по-голяма заплата заради „водещият принос на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2020 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги„.

Взет е предвид и фактът, че с промените в Закона за хазарта на изпълнителния директор на агенцията са възложени допълнителни правомощия и отговорности по прилагането на закона, свързани с осъществяване на държавен надзор в областта на хазарта и свързаните с хазарт дейности.

Подобни статии

Top