Шефката на пътната агенция: Катастрофите по пътя Пловдив-Асеновград намаляха (ВИДЕО)

Оставал проблемът с ПТП-та на кръговите кръстовища

В резултат на изграждането на пътя Пловдив – Асеновград и разделянето на насрещните потоци, значително са намалели произшествията в този участък, който беше много критичен. Това заяви пред журналисти в Пловдив шефката на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова.

Тя обаче призна, че остава проблемът с джигитите, които почти ежеседмично не успяват да вземат завоите на кръговите кръстовища по пътя и се озовават в тревните площи. По думите ѝ този проблем е бил отчетен и по време на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението в Пловдив.

„Това е актуален проблем, на който обърнахме внимание на областната комисия по безопасност на движението. Той трябва да бъде решен след съответния анализ на място, за да се установи какви са причините“, посочи Крумова и отбеляза, че едва след това ще се набележат мерки за намаляване на подобни произшествия.

Шефката на пътната агенция обаче не посочи цифри, които да доказват с колко са намалели катастрофите по пътя до Асеновград, сравнено с предишни години.

Подобни статии

Top