Шефовете на Ботев отрязаха Желко Петрович за ново крило

Черногорецът е вдигнал мерника на Антон Карачанаков

Ръководството на Ботев (Пловдив) е отрязало старши треньора Желко Петрович за ново крило, съобщи „Меридиан Мач“. Сърбинът е настоявал пред шефовете за нов трансфер, който да доведе в тима флангови футболист.

Треньорът обяснил, че има нужда от подсилване по крилата, защото Александър Тонев страда от контузии, а Антон Карачанаков е в слаба форма.

Шефовете обаче са обявили, че вече е превишен бюджетът за заплати и сърбинът ще трябва поне да този етап да се задоволи с наличните футболисти.

Самият Карачанаков може сериозно да бъде закотвен на резервната скамейка. Той започна като титуляр при визитата на Арда, но не е впечатли особено черногорския специалист бе сменен към края от Станислав Шопов, след като преди това си изкара безсмислен картон. Петрович не е доволен най-вече от отношение на футболиста. Антон Карачанаков не се ползваше с особено доверие и при предишния старши треньор Николай Киров-Белия.

Иначе „канарчетата“ привлякоха общо шест нови попълнения през лятото. Двамата вратари – Янко Ангелов и Георги Аргелашки, бяха взети преди назначението на Желко Петрович.

Сърбинът пък взе в отбора още четирима футболисти – вътрешния халф Филип ван Арнем, десния защитник Родни Куистър, който все още е изостанал с подготовката, нападателя Тайлон Кореа и Марко Перван, който играе зад нападателя.

Хърватинът е последното ново попълнение на Ботев. Той беше картотекиран преди няколко дни и дори се очаква да дебютира за „жълто-черните“ днес в домакинството с Дунав.

Подобни статии

Top