Шефовете на четирите футболни клуба си стиснаха ръцете за обновен стадион „Пловдив“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Общината ще прави нов лекоатлетически стадион

Пловдивските футболни клубове се обединиха в подкрепа на идеята за изграждане на стадион „Пловдив“ и използването му след това. Това стана ясно след среща в общината между четирите футболни отбора и градската управа днес.

„Желанието и на Община Пловдив, и на ръководствата на футболните клубове е да имаме стадион, подходящ за провеждане на европейски и световни първенства. 
Намерението на всички е след обновяването на съоръжението, то ще бъде използвано от отборите, каквато е била идеята при първоначалното му изграждане в края на 80-те години“, посочи кметът след срещата.

По думите му футболните клубове ще продължат да си имат своите собствени спортни бази, които и в момента стопанисват, където да могат да се играят срещи от вътрешното първенство, а големите дербита ще бъдат на стадион „Пловдив“. Според градоначалника стадион „Пловдив“ е изграден именно за подобни големи първенства. Затова е и цялата инфраструктура около него.

Общината вече има съгласието на лекоатлетическите клубове за изграждане на нов модерен стадион, който да се използва само за тях. Той ще се намира на мястото на ученическия стадион с площ от над 35 дка с писта за бягане с 9 коридора и писта за загряване около 5-то игрище.

Предстои 200 000 лева от бюджета за стадион „Пловдив“ да бъдат прехвърлени за конкурс за лекоатлетическия стадион, като техническото задание за проектиране ще бъде съобразено и с отборите по лека атлетика.

1 2 3

Подобни статии

Top