Шест физкултурни салона ще бъдат изградени в пловдивски училища с държавни пари

До момента са избрани фирмите-изпълнители

Шест физкултурни салона ще бъдат изградени в Пловдив по програма на Министерство на младежта и спорта  за изграждане на физкултурни салони в училищата. Средствата се отпускат от правителството, а общините кандидатстват пред спортното министерство.

„Вече на няколко места са издадени скици и визи, проектира се, така че през лятото най-вероятно ще започне строителството на тези физкултурни салони“, съобщи ресорният зам.-кмет Георги Титюков пред журналисти.

Сред училищата без физкултурни салони в Пловдив, включени в програмата, са СУ „Найден Геров“, ОУ „Душо Хаджидеков“, СУ „Св. Седмочисленици“ и СУ „Софроний Врачански“ в „Тракия“, а също и ОУ „Екзарх Антим I“, в което спортна зала ще се строи по време на втория етап на програмата.

50 учебни заведения в цяла България ще бъдат финансирани по програмата, за да изградят свои спортни зали, шест от тях са в Пловдив. В първия етап са включени пет училища, а във втория  попада ОУ „Екзарх Антим I“.

До момента проектите за тези училища са одобрени за финансиране, Министерството на младежта и спорта  е избрало изпълнители и фирмите-изпълнители са упълномощени да проектират. Процедурите са на инженеринг, каза още Титюков.

Той допълни, че общината е предвидила 35 000 лв. в бюджета за тази година, за да се направи проект за физкултурен салон и на едно от училищата в „Западен“, което няма спортна зала.

Подобни статии

Top