Шест къщи изгоряха в Старосел, пращат вертолет да гаси огъня

Пожарни от Пазарджик, Панагюрище и целия Пловдивски регион, както и доброволци гасят огъня

Шест са изгорелите до момента къщи в Старосел. Това съобщи за DCNEWS зам.-директорът на пловдивската пожарна гл. инсп. Димитър Бришимов. Пожарът е тръгнал от горящи сухи треви около селото в 16.00 ч., уточни Бришимов и добави, че тревите горят около цялото село. След това огънят се е прехвърлил в боровата гора по посока запад.

По думите му в момента огънят към селото е пресечен и няма опасност, но на запад стихията продължава да унищожава гората.

Пламна гората край Старосел, има опасност за къщите на хората (СНИМКИ/ВИДЕО)

Според кметицата на Хисаря Пенка Ганева че хората от шестте изгорели къщи са евакуирани навреме и не са пострадали.

„Не предвиждаме да евакуираме цялото село“, посочи Ганева. Според нея част от къщите са със собственици, които живеят в Пловдив, но в други живеят хора.

Няма пострадали към момента.

Екипаж от 24-а авиационна база Крумово с вертолет „Кугар“ се включва в гасенето на големия пожар, пламнал днес в района на хисарското село Старосел, съобщиха от Министерство на отбраната. Военнослужещите ще помогнат за овладяването на огнената стихия по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Пенка Ганева съобщи също, че има още пожари в региона.

„В Кръстевич отново бушува пожар  – и на хижа Бунтовна, и долу до стопанския двор в населеното място. Кметът е подал сигнал на тел. 112 и е отишъл да търси пожарна от Стрелча, откъдето ще изпратят огнеборци, като кметът на Стрелча също ще помогне“, каза пред Радио Пловдив кметицата на Хисаря. За пожара край хижа Бунтовна Ганева е  поискала помощ от военните в Карлово.

От пресцентъра на полицията в Пазарджик съобщиха, че е за пожара край Старосел и Кръстевич са изпратени и две пожарни коли от Пазарджик и Панагюрище.

Снимка: Фейсбук/Диана Георгиева Василева

Подобни статии

Top