Шест станаха задържаните за побоя над журналисти на АМ „Тракия“

Шестима са вече задържаните за нападението над журналистите от Нова, те са от три, а не от две фирми, както бе известно досега. Това съобщи районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова. На арестуваните са повдигнати са обвинения за хулиганство, а на един от тях – и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Снощи късно е открита и една от колите, с които са пътували охранителите – марка „Пежо „. Тя е намерена в землището на Капитан Андреево. Днес ще й бъде направен оглед и ще бъде приобщена като доказателство по досъдебното производство.

Пълна проверка на трите охранителни фирми, в които са работили гардовете, ще бъде извършена по Закона за частната охранителна дейност, съобщи още районният прокурор Гергана Мутафова. Тя уточни, че ще се изземе цялата писмена документация за трудовите правоотношения в тези фирми. Още днес ще бъде изпратено наказателно постановление на ГД „Национална полиция“ за започване на тази проверка.

Снощи в ареста на Четвърто РУ бяха задържани  Румен Мишев с прякор Дуката, за който се твърди, че е ударил оператора Огнян Пенев, Стилян Георгиев, който според журналистите е спрял боя и още двама души. Двама от нападателите са задържани на граничния пункт „Калотина“. Те са хванати, когато са влезли в България от Сърбия. Четиримата ще останат в ареста до 72 часа.

Цяла нощ в полицията задържаните са били разпитвани. Според и.д. директор на ОДМВР комисар Атанас Илков и прокурор Мутафова, Румен Мишев отрича да е нанасял удари на оператора на НОВА. Те твърдели, че поведението му като шофьор създавал опасност от ПТП на магистрала „Тракия“, тъй като те му били подали светлинен сигнал, за да ги пропусне, а той натиснал спирачки. Според охранителите именно затова те спрели да се разберат с него.

Част от лицата твърдят, че не са работили в охранителните фирми, а другите – че са шофьори и са превозвали колите от точка А до точка Б, поясни още комисар Илков. По думите му все още се издирва другия автомобил, който е брониран – Ауди А8, със софийска регистрация.

Той призова хората, станали свидетели на пътния инцидент и побоя, да се свържат с най-близкото районно управление.

 

Подобни статии

Top