Шестима ало измамници с обвинения, трима от тях спипани в Букурещ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ало измамниците са обвинени за участие в организирана престъпна група

Шестима души са задържани при международна операция на българските и румънски полицейски и съдебни органи за неутрализиране на организирана престъпна група за телефонни измами. Акцията бе проведена под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура вчера, съобщиха на нарочен брифинг от прокуратурата.

Съвместните действия бяха координирани от Националните бюра на България и Румъния в Евроджъст и подпомогнати от Центъра за полицейско сътрудничество на държавите от Югоизточна Европа (SELEC). Задържани са шестима български граждани, трима от които в румънската столица гр. Букурещ (съгласно издадени от Специализираната прокуратура Европейски заповеди за арест), а останалите – в различни селища на страната при съвместни действия на Главна дирекция „Национална полиция“, СДВР и Областните дирекции в Плевен, Велико Търново и Перник.

Според събраните по досъдебното производство доказателства групата е била създадена в началото на 2019 г. и е извършвала измами на български граждани, главно от територията на Република Румъния. Там са били ситуирани ръководителят и преките извършители на измамите, докато в България са действали т.нар. „мулета“.

1 2

Подобни статии

Top